Over Koen

koentimmerIk groeide zo’n beetje op in de vioolbouw-werkplaats van mijn vader en dus zit houtbewerking in mijn bloed. Na mijn opleiding aan het Hout en Meubileringscollege in Amsterdam, besloot ik om meubelmaker te worden. Deze opleiding sloot perfect aan bij mijn interesse in houtbewerking en het ontwerpen en maken van meubels en interieurs.

“Door mijn jarenlange ervaring in de exclusieve jachtbouw, weet ik als geen ander wat kwaliteit is en hoe je dit realiseert”

Ik ben begonnen met werken bij een interieurbouwbedrijf en hier leerde ik dan ook de basis.  De volgende stap was de jachtinterieurbouw. Hier verfijnde ik mijn techniek als meubelmaker en maakte tal van exclusieve en luxe meubels en interieurs. Ik leerde hier ook om diverse materialen te combineren. Ik realiseerde een groot aantal bijzondere projecten, maar miste de creativiteit van het maken van eigen ontwerpen en het meedenken met de klant. Daarom nam ik de stap om voor mezelf te beginnen. Als zelfstandig ondernemer kan ik al mijn creativiteit kwijt en heb ik de mogelijkheid om te werken met de mooiste materialen.

Contact opnemen

Producten

Kies je ervoor om samen met mij te werken, dan kies je voor een oplossing op maat. Altijd uniek, altijd passend bij jouw persoonlijke smaak.

Ik ben een ontwerper/meubelmaker die gespecialiseerd is in de volgende punten:

Keukens op maat

De keuken vormt steeds vaker het hart van het huis. Een keuken hoeft daarom niet alleen functioneel te zijn, maar mag ook een echte eyecatcher vormen in het huis. Een centraal middelpunt waar iedereen graag wil zijn. Of het nu gaat om het koken van een viergangen diner of simpelweg een goed glas wijn drinken aan de geintegreerde bar, de keuken is de plek.

Bij keukens op maat combineer ik graag diverse materialen. Zo is er voor een keukenblad de keuze uit onder andere:

  • Keramiek (dekton en neolith) en composiet (silestone:)
  • Solid surface (hi-macs en Corian): hiermee zijn nagenoeg naadloze bladen en wasbakken te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos!
  • RVS of andere typen staal
  • Natuursteen, zoals marmer, graniet en Belgisch hardsteen

Koken op gas of inductie:
Ook op dit gebied heeft de tijd niet stil gestaan. De eenvoudige RVS gaskookplaat heeft plaats gemaakt voor prachtige exemplaren zoals pitcooking. Dit zijn losse pitten die in een veelvoud aan opstellingen in het blad te integreren zijn. Een meer duurzame keuze is de inductie kookplaat met afzuiging. Hiervan is Bora de bekendste, maar inmiddels hebben de meeste merken zoals Miele, Bosch, Siemens, AEG etc. er ook een in hun assortiment.

Ik maak gebruik van A-kwaliteit ladesystemen en meubelbeslag van Blum en Kessebohmer. Ook pas ik vaak SERVO-DRIVE Flex van Blum toe. Dit zijn elektrische deuropeners voor koelkasten en vaatwassers in greeploze keukens. Een prachtige oplossing die vaak in de smaak valt.

Kastenwand op maat

De kastenwand of inloopkast op maat is een van de meest populaire producten. Ik heb tal van maatwerk kasten mogen maken voor vele opdrachtgevers. Of het nou gaat om een haardmeubel met geintegreerd zitje of een complete inloopkast met spiegels en verlichting, alles behoort tot de mogelijkheden.

Stijlvolle badkamers

 Een badkamermeubel helemaal afgestemd op de ruimte in jouw woning? Dat kan. En wil je zelf bepalen welke houtsoort en welke afwerking wordt toegepast? Ik denk graag met je mee. De badkamer is een plek waar je veel tijd doorbrengt. Hoe fijn is het als deze plek aangenaam is om te zijn en naadloos aansluit bij de rest van jouw interieur! Kijk je bijvoorbeeld graag je Netflix serie vanuit bad? Ik heb en maak de oplossing.

 

Of het nu gaat om een inloopkast, wastafelmeubel, maatwerk keuken, haardmeubel, een uniek TV-meubel, wandbetimmering of -bekleding óf een complete kinderkamer op maat, ik realiseer het voor jou. Samen met jou. Creatief, ambachtelijk en modern.

Contact opnemen

Koen Timmer
Berenkoog 66F
1822 BZ, Alkmaar

info@koentimmer.nl
+31 (0)6 2321 5887