Werkwijze

werkplaats alkmaar

Werkplaats Alkmaar

Waar ben jij naar op zoek? Aan de hand van persoonlijke gesprekken probeer ik een beeld te krijgen van jouw wensen. Vaak helpt het om samen ter plekke te kijken en te voelen wat een project nodig heeft. Tijdens deze afspraken ontstaat een moodboard van gezamenlijke ideeën. Als jouw wensen in kaart zijn gebracht, begint het creatieve gedeelte.

“Gedurfd en creatief ontwerpen”

Ik ontwerp altijd vanuit esthetisch oogpunt. Dit betekent dat ik eerst ontwerp en daarna pas bekijk hoe dit praktisch uitvoerbaar is. Hierdoor krijg je gedurfde en creatieve oplossingen.

Als jij akkoord bent met het ontwerp, wordt jouw product met de hand gemaakt in de werkplaats. Met liefde voor het vak en aandacht voor detail.

Zakelijke en particuliere projecten

Zowel particuliere als zakelijke opdrachtgevers kunnen bij mij terecht voor alles op het gebied van interieur en exterieur. Door nauw samen te werken met jou, mijn leveranciers, eventuele architecten en projectontwikkelaars én door gebruik te maken van de beste materialen, wordt er zorg gedragen voor jouw project. Of dit nu gaat om een inbouwkast of het interieur van een horecagelegenheid, jouw project is in goede handen.

Duurzaam produceren is een must

Bij voorkeur werk ik met massief hout, maar om het milieu te ontzien maak ik ook gebruik van fineer. Fineer is een dun laagje hout van 0,5 tot 3 mm. Hierdoor ontstaat wel de volledige uitstraling van massief hout, maar dit is een stuk duurzamer aangezien sommige tropische hardhoutsoorten er 100 jaar over doen om te groeien tot een bruikbare stam.

“Duurzaam ondernemen is een belangrijk uitgangspunt van mijn werk.”

Duurzaamheid is voor mijn werk dan ook het sleutelwoord en van toepassing op alles dat ik maak. Waar vroeger in het interieur voornamelijk gebruik gemaakt werd van hout en steen, werken we tegenwoordig met verschillende materialen: van leer en beton tot glas en staal. De mogelijkheden zijn nagenoeg onbeperkt.

Natuurlijke materialen

Hout is meestal de basis van mijn projecten, maar ik gebruik graag andere materialen als aanvulling op het product. In keukens en interieurs pas ik natuurlijke materialen toe, zoals:

  • Leer
  • Beton
  • Messing
  • Blauwstaal
  • Shou sugi ban*

*Ik maak ook gebruik van Zwarthout Shou Sugi Ban (verkoold hout – zie hieronder), lees hier meer over op zwarthout.com

Of het nu gaat om een inloopkast, wastafelmeubel, maatwerk keuken, haardmeubel, een uniek TV-meubel, wandbetimmering of -bekleding óf een complete kinderkamer op maat, ik realiseer het voor jou. Samen met jou. Creatief, ambachtelijk en modern.

Wil je weten wat voor jou mogelijk is, neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Contact opnemen

Koen Timmer
Berenkoog 66F
1822 BZ, Alkmaar

info@koentimmer.nl
+31 (0)6 2321 5887