Werkwijze

Aan de hand van persoonlijke gesprekken probeer ik een beeld te krijgen van de wensen van de klant. Vaak helpt het om samen ter plekke te kijken en te voelen wat een project nodig heeft. Vaak tijdens deze afspraken ontstaat er een soort mood board van gezamenlijke ideeën. Als de wensen uiteindelijk geheel duidelijk zijn begint het creatieve gedeelte van het ontwerpen en daarna het vervaardigen. De vervaardiging van de meubels en/of interieurs gebeurt in een 200 m2 grote houtbewerkingwerkplaats in Alkmaar voorzien van moderne machines.

Zowel particulier als zakelijk kunt u bij mij terecht voor alles op het gebied van interieur en exterieur. Door nauw samen te werken met de klant, leveranciers, eventuele architecten en projectontwikkelaars en door gebruik te maken van de beste materialen wordt er zorg gedragen voor uw project. 

Graag werk ik met massief hout, maar om het milieu te ontzien word ook gebruik gemaakt van fineer. Fineer is een dun laagje hout van 0,5 mm tot 3 mm. Hierdoor heeft u wel de volledige uitstraling van massief hout, maar dit is een stuk duurzamer aangezien sommige tropische hardhout soorten er 100 jaar over doen om te groeien tot een bruikbare stam. Duurzaamheid is voor mijn werk dan ook het sleutelwoord en van toepassing op alles dat ik maak. Waar vroeger voornamelijk gebruik gemaakt werd van hout en steen in het interieur, werken we tegenwoordig met een uiteenlopend aantal verschillende materialen van leer, beton tot glas en staal. De mogelijkheden zijn haast onbeperkt.

Bent u benieuwd wat er voor u mogelijk is, neem dan vrijblijvend contact met mij op!

werkplaats alkmaar

Werkplaats Alkmaar 

Koen Timmer
Berenkoog 66F
1822 BZ, Alkmaar

info@koentimmer.nl
+31 (0)6 2321 5887